Svensk musikelit hyllar Björn J:son Lindh i SR P4 Live

 

Omslag 5  2014Björn4 for Webb and FB

P4 Live sänder på Julafton ett musikprogram till Björn J:son Lindhs ära med flera kända artister. Samtidigt pågår arbetet med en unik bok om Björns musik med nya avslöjanden om livet bakom kulisserna.
– Han var outstanding och en stor profil inom svensk musik. Hans komponerande innefattar allt från klassisk musik till pop och rock. Det är fantastiskt att vi kan sända två timmar med hans musik, säger Anders Jernquist, programledare P4 Live.

Den multibegåvade Björn J:son Lindh var flöjtist, pianist, arrangör och kompositör men framförallt var han en lysande instrumentalist. P4 Live kommer att sända från en minneskonsert i Berwaldhallen från september och musik från en av alla julkonserter där Björn medverkade. I radiostudion med Anders Jernquist finns även Janne Schaffer som spelade tillsammans med Björn i mer än 40 år.
– Först och främst var han en ärlig och bra kompis men han är också en av de som betytt mest för svensk musik. Jag vet att han hade blivit både stolt och glad över denna hyllning, säger Janne Schaffer.

Björn gick bort i cancer i december 2013. Han hade sedan tidigare lämnat sitt godkännande till att det skulle skrivas en bok om hans musikaliska liv. Boken blir nu verklighet och beräknas komma ut i mars 2015.
– Jag tror att många kommer att bli överraskade, även de som kände Björn. Vi har hittat en hel del nytt om honom som är både kul och intressant, säger Anna Wetterqvist, författare och journalist.
Boken är hittills finansierad genom så kallad Crowd funding med en ny idé som kallas Bokänglar.
– Men vi hoppas givetvis på att något förlag också ska nappa när de ser mer konkret hur boken blir, säger Anna.

Minnesprogrammet med Björn J:son Lindhs musik kommer att sändas den 24 december kl. 22.05-24.00 i P4. Medverkar gör bland annat Janne Schaffer, Staffan Scheja, Nina Ramsby, Tomas Andersson Wij, Edda Magnason samt Engelbrektskyrkans kör. Dessutom blir det musik från en julkonsert i Gustav Vasakyrkan 2005, där Björn J:son Lindh själv medverkade. Presentatör är Anders Jernquist.

För mer information kontakta:
Anders Jernquist, anders.jernquist@sverigesradio.se
Janne Schaffer 070 598 00 03
För att bli en Bokängel kontakta Jonas Jernberg på Creabok 073 539 49 97 eller jonas.jernberg@creaprint.se
(för dig som vill beställa boken i förväg och stötta utgivningen av den)

Det blir en riktigt God Julafton, det.

God Jul och ett Gott Nytt 2015!

/Jonas

Om creaprint.se

Jag har jobbat i den grafiska industrins tjänst sedan 1983. Jag har hunnit gå igenom fotosättning, de första digitala scannrarna, desktop publishing, PageMaker, QuarkX-press, Acrobat, InDesign, Photoshop, triplex, quadroplex, arkoffset, rulloffset, trådbindning, limbindning, wire-o, klammerhäftning, ICC-profiler, color management, utskjutning, seglaminering, variabeldata, och mycket mer.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.