På mammas gata

I början av december hade jag med mig två representanter för ett kundföretag till tryckeriet i Turin.
Vi skulle gemensamt övervaka tryckintag på deras katalog. Var tredje timma var det ett nytt intag att titta på. Allt flöt väldigt bra och efter några smärre färgjusteringar i början så kände sig kunden nöjd och produktionen rullade igång.

Alldeles intill tryckeriet finns en underbar liten kvartersrestaurang, Mare Luna, som erbjuder fantastiska luncher. För den som gillar fisk och skaldjur kan jag verkligen rekommendera ett besök. (f.ö är det svårt att bli missnöjd varhelst man äter i Turin)

Vi tog oss en bit mat mellan tryckintagen. (Bild: Grillad tonfisk)

Den andra dagen av produktionen kom plötsligt en av tryckarna in med ett tryckark han tyckte såg märkligt ut. En rubriktext som skulle vara orange hade blivit svart mot svart bakgrund (inte mycket man kan läsa då). Efter en genomgång så kom vi fram till att just denna rubrik var gjord i banor i InDesign och då lägger programvaran automatiskt till ”övertryck” vilket innebär att bakgrundsfärgen läggs till i rubrikfärgen. I och med att bakgrunden var svart så blev rubriken svart och orange. Detta måste man i InDesign manuellt avaktivera för just den texten/rubriken. Efter justering och och en ny svartplåt rullade produktionen igen.

Det som jag känner när jag är på besök på STIGE är den familjära atmosfär jag möts av. Alla hälsar ”Ciao” eller ”Salve” och tar sig tid för att stanna och prata en stund. Jag känner mig verkligen hemma och i trygga händer. Både ägare och anställda bryr sig om att man ska känna sig välkommen.

Väl tillbaka i Örebro så längtar jag redan tillbaka till ”Mammas gata”

/Jonas

Om creaprint.se

Jag har jobbat i den grafiska industrins tjänst sedan 1983. Jag har hunnit gå igenom fotosättning, de första digitala scannrarna, desktop publishing, PageMaker, QuarkX-press, Acrobat, InDesign, Photoshop, triplex, quadroplex, arkoffset, rulloffset, trådbindning, limbindning, wire-o, klammerhäftning, ICC-profiler, color management, utskjutning, seglaminering, variabeldata, och mycket mer.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar