Hej igen!

Hej igen, eventuella bloggföljare.

Nu är jag tillbaka efter en längre tids tystnad,  i alla fall i detta forum.
För er som kanske saknat mig och undrat var jag tog vägen, så kan jag berätta att vi i familjen gått igenom en riktig pärs som startade i maj månad och pågår än, fast i lite mindre skala den senaste månaden.

I slutet av maj fick nämligen hustrun sin tredje cancerdiagnos och ända sedan den dagen så har det varit fullt fokus på undersökningar, provsvar, nya undersökningar, magnetröntgen, nya provsvar, ännu fler undersökningar, operation, resultat, ny röntgen av s.k. bifynd, ny väntan på svar, ny operation, strålningsbehandling, läkarsamtal och nya provtagningar i en till synes aldrig sinande ström.
Först i förra veckan kunde hustrun gå tillbaka till jobbet och testa att arbeta halvtid.

Av naturliga skäl fick då inläggsfrekvensen här på bloggen bli lite glesare, men nu ska vi försöka gå tillbaka till någon form av normalläge.
Men man vet ju aldrig säkert. Livet har en förunderlig förmåga att få en att snabbt byta fokus. Det kan räcka med ett läkarbesök.

Under tiden har det ju hänt mycket som jag inte lade så värst mycket uppmärksamhet vid när det väl skedde. Men som nu känns viktigt.
Det har varit val till riksdag, kommun och landsting, som verkar ha gått högerpopulismens och klimatförnekarnas väg. Än är det inte klart vad gäller regeringsbildandet, men det ska väl lösas på något sätt, tänker jag.
Det har varit en historiskt torr och het sommar, med missväxt, vattenbrist, nödslakt, skogsbränder, grillningsförbud och annat elände. Och debatten kring huruvida detta är ett resultat av klimatförändringarna eller ej, har gått heta.
Men de flesta verkar ändå leva på som vanligt med att förstöra för sig själva och kommande generationer. Så som de alltid gjort.
Många verkar förfasas mer över anlagda bilbränder i Göteborg än om klimatets framtida eventuella kollaps.
Och det är kanske inte så konstigt, när jag tänker efter. Det är enklare att förfasas över något som någon annan är orsak till än över det som man själv är orsaken till. Ingen vill ju vara elake Måns, eller för den del skämmas inför sin omgivning.
Så istället baktalas, förföljs och negligeras forskare, organisationer, politiska företrädare och andra eldsjälar och misstänks för att ha en dold agenda av motståndarna.
(vad denna dolda agenda består i eller har för syfte, har ännu ingen riktigt lyckats förklara för mig)
Även jag själv har blivit kallad miljömupp, idiot och mindre vetande av både vänner och släktingar. Både i officiella sammanhang och i lite mer privata.

Så det här med miljö och klimat verkar slå an en sträng av irritation och dåligt mående hos personer på bägge sidor i åsiktskorridoren.
Detta skulle kunna göra mig pessimistisk och nedslagen, men det blir faktiskt precis tvärtom. Jag må emellanåt bli pessimistisk i tanken, då jag möter detta motstånd, men jag väljer ändå att vara optimistisk i handling.

Och se, det har givit resultat.
Jag har hjälpt ett företag att hitta rätt väg för att minska sitt klimatavtryck på 170 000 ton koldioxid.
Jag har precis sålt mina tre första Zbee till ett företag som ska starta taxiverksamhet med att köra 100% elektriskt. Vilket bidrar till bättre luft i staden och mindre koldioxidutsläpp.
Jag har som vanligt bidragit till att kunder fortsätter att producera sina trycksaker på det mest klimatsmarta sättet.

Och den 27 mars 2019 arrangerar jag ett event i Göteborg, tillsammans med Eko Centrum på Chalmers. En hel dag som vi kallar Zero Emission Mobility Day.
Dit kommer olika föreläsare och utställare för berätta om och visa sina lösningar hur vi kan anpassa oss till samma mobilitet men med mycket mindre utsläpp, än vad vi gör idag.

Detta är lite av det jag gör på mitt håll för att hjälpa till så gott jag kan.
Nu kör vi!

Förmågan att göra nytta genererar framgång.

Hälsningar:
Jonas

Om creaprint.se

Jag har jobbat i den grafiska industrins tjänst sedan 1983. Jag har hunnit gå igenom fotosättning, de första digitala scannrarna, desktop publishing, PageMaker, QuarkX-press, Acrobat, InDesign, Photoshop, triplex, quadroplex, arkoffset, rulloffset, trådbindning, limbindning, wire-o, klammerhäftning, ICC-profiler, color management, utskjutning, seglaminering, variabeldata, och mycket mer.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.