Upptäck, odla och njut med boken, Fleråriga grönsaker

Ur ett av våra senaste tryckuppdrag kan man lära sig hur man odlar och tillagar tåliga svenska traditionella grönsaker. Växter som passar våra breddgrader samt ger nya skördar år efter år.
Här finner du ett 60-tal noga utvalda fleråriga grönsaker som är lättskötta, har högre näringsinnehåll och ger fantastiska smaker.

Detta är den enda boken i sitt slag i Sverige och är en riktig skattkammare för den som vill leva hälsosamt, klimatsmart och få nya kompisar att ta hand om i trädgårdslandet.

Visste du t.ex. att Libbstickan är en urgammal medicinal- och kryddväxt? Att den är en värdefull insektsväxt eller att den attraherar fjärilar och steklar som tillhör de absolut viktigaste nyttodjuren i trädgården?

Kanske vet du redan att den med fördel används som smaksättare i soppor och grytor eller att bladen kan tuggas för motverka dålig andedräkt?
Du kan använda bladen, stjälken,fröna och roten. Förr i tiden användes oljan i libbstickan som skönhetsmedel och som kärleksdryck. Det är kanske värt ett försök?

Boken bjuder på många nyttiga, användbara och ibland förvånande tips om hur man hanterar grönsakerna från jord till bord.
Den är mycket välskriven och pedagogiskt upplagd. Du hittar till och med tabeller för de olika växternas näringsinnehåll. Det är annars inte så lätt att få tag på dessa uppgifter då de fleråriga grönsakerna inte är så vanliga och knappt odlas kommersiellt idag.

Boken Fleråriga grönsaker är rikt illustrerad med vackra foton och illustrationer som förhöjer läsvärdet markant.
Även jag som kan betraktas som en ”noob” i ämnet har svårt att lägga från mig boken.

Vissa möten påverkar mig starkt, detta är definitivt ett sådant.
Jag kan lugnt påstå att boken väckt upp ett intresse som jag inte visste att jag hade.
Och det finns stor risk att trädgården vid fritidshuset sakta kommer förändra karaktär efter detta uppvaknande.

Boken finns att köpa hos Adlibris här>>
och på Bokus.com här>>

Det här är ett av de goda exemplen där du kan köpa dig nyttiga kunskaper och samtidigt veta att produktionen av boken har lågt klimatavtryck.

Vi tror starkt på att tillsammans skapa klimatnytta.

/Jonas

Om creaprint.se

Jag har jobbat i den grafiska industrins tjänst sedan 1983. Jag har hunnit gå igenom fotosättning, de första digitala scannrarna, desktop publishing, PageMaker, QuarkX-press, Acrobat, InDesign, Photoshop, triplex, quadroplex, arkoffset, rulloffset, trådbindning, limbindning, wire-o, klammerhäftning, ICC-profiler, color management, utskjutning, seglaminering, variabeldata, och mycket mer.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.