Då och då får man hjälpa till lite extra

I våras fick vi på Creaprint/STIGE en från början ganska ordinär förfrågan från en ny uppdragsgivare som gillade  vårt miljöfokus.

img_0122

En bok på 572 sidor med fyrfärgsomslag i hårda pärmar och inlaga tryckt i svart och med minsta möjliga miljöpåverkan. Efter några samtal i telefon och konversation via mail förstod vi att detta skulle bli en speciell utmaning.
Trots bokens omfång på 572 sidor så skulle den inte väga så litet som möjligt. Samtidigt skulle pappret inte vara för tunt så att texten skulle lysa igenom.

Arbetet med att hitta ett relativt tunt papper med god opacitet som inte var för gultonat, efter den amerikanska förlagan, började. Det som gjorde det lite extra trixigt var den bestämda miljöaspekten.. Vi skickade kunden ett antal pappersprover och till slut hittade vi ett som hade alla de egenskaper som behövdes för att nå de uppsatta kraven.
Processen var lite längre än vanligt, men idag när jag fick se det färdiga resultatet anser jag att det var värt det.
Jag har nog aldrig upplevt en så pass tjock bok som är så lätt att hålla sig uppslagen som denna. Till och med när man bara öppnar de första sidorna så ligger den öppen utan att vilja slå igen. Och jag behöver inte bända eller hålla i den. Den ligger bara där. Förmodligen är det en kombination av pappret och bindningen.

img_0120

Boktiteln Konsten att inte dö kan få vem som helst att haja till. För än så länge har ju ingen människa misslyckats med att dö. Men boken handlar om hur du kan påverka din livslängd genom att äta rätt. Ditt val av kost påverkar din hälsa och miljön så boken känns högaktuell.

I boken får du  konkreta och inspirerande tips och råd hur du kan äta och motionera för att ge dig själv de allra bästa förutsättningarna för ett friskare liv.

Är du nyfiken på att läsa den så an du köpa den här>>

Vi tackar Soulfoods Publishing för förtroendet och önskar lycka till med försäljningen.

Förmågan att göra nytta genererar  framgång.

/Jonas

Om creaprint.se

Jag har jobbat i den grafiska industrins tjänst sedan 1983. Jag har hunnit gå igenom fotosättning, de första digitala scannrarna, desktop publishing, PageMaker, QuarkX-press, Acrobat, InDesign, Photoshop, triplex, quadroplex, arkoffset, rulloffset, trådbindning, limbindning, wire-o, klammerhäftning, ICC-profiler, color management, utskjutning, seglaminering, variabeldata, och mycket mer.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.