Hålla färgen

Bild arksignatur

Idag fick jag en intressant fråga från en kollega i Kreativitetens nätverk.

Kollegan hade fått i uppdrag av en kund att finna exakt rätt färgkombinationer för tryck, webb och till och med målning av väggar i kundens färger från grafiska profilen.

Han hade från början bara fått uppdraget att skapa själva grafiska profilen och utgick då från Pantone och där tagit ut ett antal färger ur PMS-skalan (Pantone Matching System) Men nu ville kunden också ha hjälp med att hålla rätt färger var de än appliceras så kollegan bad mig om hjälp.
Några mail senare var  det löst.

Ett snabbt och enkelt verktyg finns på följande länk>>

Där kan du enkelt välja vilket färgsystem och vilken färg som ska konverteras.

Lycka till!

Förmågan att göra nytta, genererar framgång.

/Jonas

Om creaprint.se

Jag har jobbat i den grafiska industrins tjänst sedan 1983. Jag har hunnit gå igenom fotosättning, de första digitala scannrarna, desktop publishing, PageMaker, QuarkX-press, Acrobat, InDesign, Photoshop, triplex, quadroplex, arkoffset, rulloffset, trådbindning, limbindning, wire-o, klammerhäftning, ICC-profiler, color management, utskjutning, seglaminering, variabeldata, och mycket mer.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.