Helt eget bokbinderi

Sedan i Mars 2012 äger STIGE 100% av det bokbinderiet som de tills dess varit delägare i. Numer slipper vi trängas med andras kunder utan kan prioritera bland våra egna. Det ger också möjlighet till full kontroll på flöden och kvalitet.
I bokbinderiet jobbar ca 35 personer med falsning, klamring limbindning och trådbindning.

Binderiet som ligger granne gör att vi kan transportera pallar mellan tryckeri och binderi med truckar. Ytterligare en faktor som bidrar till att hålla nere CO2 utsläppen till ett minimum.

Bokbinderiet är en väldigt viktig del i processen. Det är där du slutligen ”syr” ihop produktionen. All investering du gjort under resan kan kastas bort bara genom strålveck eller en limning som inte håller.
Därför satsar STIGE på att få bättre koll och lägga sin kvalitetsnivå i bokbinderiet.

Tanken, trycket och intrycket.

/Jonas

Om creaprint.se

Jag har jobbat i den grafiska industrins tjänst sedan 1983. Jag har hunnit gå igenom fotosättning, de första digitala scannrarna, desktop publishing, PageMaker, QuarkX-press, Acrobat, InDesign, Photoshop, triplex, quadroplex, arkoffset, rulloffset, trådbindning, limbindning, wire-o, klammerhäftning, ICC-profiler, color management, utskjutning, seglaminering, variabeldata, och mycket mer.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar