Sustainability day 2012

(undertecknad sitter vid den gröna pilen i bilden)

Igår 17/4 deltog jag på Sustainability day 2012 som arrangerades av tidningen Miljö Aktuellt och Näringslivets miljöchefer. Där lärde jag mig mer om hur och varför det är så viktigt att jobba för ett hållbart samhälle. Tillsammans med politiker, miljöchefer, miljökonsulter, finansfolk och 112 st VD:ar  fick jag lyssna på hur representanter för Pepsi, Nokia, McDonalds, Atlas Copco, IKEA, SCB, SEB, SKF, PREEM och många fler ser på vikten av att bl.a. minska utsläppen av koldioxid för att nå ett hållbart samhälle.

Vi fick också höra av Professor Johan Rockström om hur bråttom det verkligen är att göra något åt det nu. Det samtliga medverkande var överens om är att det krävs mod att göra förändringar. Eller som Göran Carstedt (tidigare chef på Volvo och IKEA och nu med i Bill Clintons grupp för klimatet) mycket riktigt framförde: ”Vad kan vara mer meningsfullt än att skapa en hållbar framtid?”
Göran Carstedt menade också att: ”Vi blir bedömda efter vad vi åstadkommit, inte efter vad sagt att vi ska göra.”

Den krassa sanningen är att vi år 2010 ökade växthusgaserna med 5% när vi tvärtemot skulle ha minskat dem med 5%.

För egen del gav alla seminarier, mini-hearings och alla möten med personer på denna dag att jag fått kvitto på att vi gör helt rätt i vår strävan att strypa tillförseln av koldioxid med hjälp av vår satsning på våra egna solcellspaneler och våra tågtransporter. Jag har också fått förnyad energi i mina försök att få fler med på tåget (om uttrycket tillåts).

Vill inte du också vara med?

/Jonas

Om creaprint.se

Jag har jobbat i den grafiska industrins tjänst sedan 1983. Jag har hunnit gå igenom fotosättning, de första digitala scannrarna, desktop publishing, PageMaker, QuarkX-press, Acrobat, InDesign, Photoshop, triplex, quadroplex, arkoffset, rulloffset, trådbindning, limbindning, wire-o, klammerhäftning, ICC-profiler, color management, utskjutning, seglaminering, variabeldata, och mycket mer.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar