Förmodligen Europas grönaste tryckeri

Vid mitt senaste besök på tryckeriet i Turin, STIGE, så visade de mig denna skärm som timma för timma redovisar energitillverkningen från tryckeriets solceller och hur mycket de sparar.
Nu är det inte bara ström de sparar, de sparar pengar och det viktigaste av allt de sparar på miljön genom att undvika att släppa ut koldioxid i atmosfären.

All energi som går åt vid tryckningen tas från dessa solceller.

När jag var där i mitten på Juli så hade från starten sparat motsvarande 269 ton koldioxid.

Det kallar jag klimatkompensering!!

/Jonas

Om creaprint.se

Jag har jobbat i den grafiska industrins tjänst sedan 1983. Jag har hunnit gå igenom fotosättning, de första digitala scannrarna, desktop publishing, PageMaker, QuarkX-press, Acrobat, InDesign, Photoshop, triplex, quadroplex, arkoffset, rulloffset, trådbindning, limbindning, wire-o, klammerhäftning, ICC-profiler, color management, utskjutning, seglaminering, variabeldata, och mycket mer.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar