Triplex tryckning

Svartvitt är inte det lättaste att trycka! Vi har fått förtroendet av ett förlag att trycka en fotobok med en av Sveriges mest renommerade fotografer, verksam i mitten av 1900-talet. I och med detta är de flesta fotografier svartvita. För att få en jämn neutral gråskala och tyngd i bilderna föreslog jag att boken ska tryckas i Triplex-teknik. Vi använder oss av 2 st gråa PMS färger och en svart. Tryckning sker på STIGE i Turin och kunden ser med spänning fram mot resultatet.

VI känner oss däremot lugna då vi gjort både färgprover och provtryckning i press.

/Jonas

Om creaprint.se

Jag har jobbat i den grafiska industrins tjänst sedan 1983. Jag har hunnit gå igenom fotosättning, de första digitala scannrarna, desktop publishing, PageMaker, QuarkX-press, Acrobat, InDesign, Photoshop, triplex, quadroplex, arkoffset, rulloffset, trådbindning, limbindning, wire-o, klammerhäftning, ICC-profiler, color management, utskjutning, seglaminering, variabeldata, och mycket mer.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar