Än är det inte omöjligt med filmmontage

Trots att det var länge sedan CTP (Computer to Plate) tog över filmkopieringen så finns det t.ex. boktitlar som inte finns digitalt utan det enda som finns kvar är filmmontage på stora Astralonark. Det är inte utan en viss nostalgisk känsla jag åtog mig uppdraget att för en kund lösa en tilltryckning från ovannämnda material. Först föreslog jag att vi skulle scanna in alla filmmontagen och göra nya digitala dokument. Men då detta är sista gången de skall göra en tilltryckning så ville inte kunden bekosta den investeringen. Vilken tur att vi då har en underleverantör i Italien som fortfarande kopierar plåtar till storformats pressar (120 x 160 cm)!
Alla filmmontage kräver tre pallar för att fraktas mellan tryckeri och plåtkopiering.

Så allt är möjligt – det omöjliga tar bara lite längre tid.

/Jonas

Om creaprint.se

Jag har jobbat i den grafiska industrins tjänst sedan 1983. Jag har hunnit gå igenom fotosättning, de första digitala scannrarna, desktop publishing, PageMaker, QuarkX-press, Acrobat, InDesign, Photoshop, triplex, quadroplex, arkoffset, rulloffset, trådbindning, limbindning, wire-o, klammerhäftning, ICC-profiler, color management, utskjutning, seglaminering, variabeldata, och mycket mer.
Det här inlägget postades i Prepress. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar