Efterfrågan på bestruket papper ökar igen

Totalt sett i Europa så har efterfrågan stigit med 19,2% enligt Dagens Industri (27/7 2010).  Pappersbruken har ökat leveranserna med 25% till 711 000 ton under månaden. Är detta ett tecken på att konjunkturen har vänt och är på väg uppåt igen?

Låt oss hoppas det.

Jag har under den senaste tiden läst många rapporter att det tryckta mediet fortsätter att vara det vanligaste sättet för företag att föra ut sitt budskap. Samtidigt som det i dagsläget är endast 3% av alla företag som använder sig av e-fakturering. Med andra ord är det hela 97% av alla företag som fortfarande förlitar sig på den ”gamla” pappersfakturan.

Så papprets ställning som den viktigaste informationsbäraren verkar stå sig än ett tag.

/Jonas

Om creaprint.se

Jag har jobbat i den grafiska industrins tjänst sedan 1983. Jag har hunnit gå igenom fotosättning, de första digitala scannrarna, desktop publishing, PageMaker, QuarkX-press, Acrobat, InDesign, Photoshop, triplex, quadroplex, arkoffset, rulloffset, trådbindning, limbindning, wire-o, klammerhäftning, ICC-profiler, color management, utskjutning, seglaminering, variabeldata, och mycket mer.
Det här inlägget postades i Papper. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar