PMP Marknadskonsult – Bäst på säljdriven tillväxt

Sedan 2018 har jag ett fast konsultuppdrag på PMP Marknadskonsult. Det började egentligen med ett specifikt uppdrag som skulle vara ett par månader. Men då vi hittade varandra ganska snabbt har det fortsatt att rulla på.
Under den tid jag varit med i teamet har PMP gjort de tre bästa åren i sin 35 åriga historia. Och det är INTE bara min förtjänst, kan jag lova. Mikael Julher, grundare och VD på PMP, har förmått att samla ett riktigt vinnarteam. En god ledare har ofta förmågan att rekrytera och behålla rätt medarbetare.
Jag har hela tiden varit nyfiken på vad det är som gjort att just PMP visar på den bästa ROI för sina kunder (x 19,5 %) och dessutom i sig självt lyckas ha en god förtjänst.

Jag tog tillfället i akt en fredagseftermiddag och intervjuade Mikael, som kallar sig själv helst för Micke, om hur det gått till.

Om vi börjar från början, varför startade du PMP för 35 år sedan?
-Jag och ett par kompisar startade PMP av en tillfällighet när vi var unga. Vi gjorde ett uppdrag som vi lyckades bra med och den som vi gjorde jobbet för, sade att vi måste starta en verksamhet så han kunde anlita oss fler gånger. Det startade med ett uppdrag som följdes av fler. Efter ett år var vi två kvar, när första P:et valde att lämna företaget och nu är det bara M:et i företagsnamnet kvar, efter att det andra P:et lämnade företaget.

Fram till år 2000 hade vi nästan enbart fokuserat på uppdrag för IT bolag. Men IT kraschen 2001 gjorde att vi breddade spektrat och nu utför vi även många uppdrag för fastighetsbolag. Även om IT bolag och fastighetsbolag idag är våra största uppdragsgivare, jobbar vi även frekvent med företag i andra branscher.

Vilken enskild erfarenhet under dessa år har du lärt dig mest av som företagsledare?
-Det är att vara ytterst noggrann och att ha koll på alla de detaljer som skapar kvalitet. Sedan måste vi vara konkreta sinsemellan i våra dialoger och i samarbeten med såväl uppdragsgivarna och deras kunder. Det måste vi för att få dem att förstå vad vi gör och hur vi tillsammans når de goda resultat som vi gör. Det gör vi bäst genom att vi ställer många frågor för att på så sätt få grepp om helheten så vi kan beskriva den på ett tydligt sätt för kunden.

En annan viktig erfarenhet är att teamet, vi på PMP och uppdragsgivaren tillsammans, måste ha framåtanda och verkligen ha tron på det vi gör.

Vilka problem anser du är de tyngst vägande för att inte nå framgång?
-Att inte ha tron på sig själv, det man gör eller att inte tro på kunden.

Till vilken nytta finns PMP Marknadskonsult?
-Vi gör så att våra kunder och uppdragsgivare växer. Det gör vi genom att vi tillför energi, nya idéer och framåtanda.

Vad krävs för att bli bäst på säljdriven tillväxt?
-Du ska vara duktig på att lyssna på kunden och kundernas kunder. Du ska ha mod och du ska vara noggrann med alla detaljer. Då når du framgång. Vi jobbar otroligt hårt och är jättebra på att leverera kommunikation som leder till tillväxt.

Hur ser profilen ut på den konsult som ska lyckas bäst hos er och på marknaden?
-Hen måste ha energi. Hen ska vara duktig på att lyssna och ställa frågor. Hen måste förstå sig på hur vi jobbar och inte minst behärska tekniken att kommunicera, verbalt såväl som paraverbalt. Hen måste vara en självgående lagspelare.

Vad skulle du avslutningsvis vilja skicka med till de som läser denna intervju?
-Ja, det skulle i så fall vara det motto som vi lever efter på PMP:
 ”Det blir inte vad det blir, det blir vad vi gör det till.”

/Text och foto: Jonas Jernberg 2022-04-12

Om creaprint.se

Jag har jobbat i den grafiska industrins tjänst sedan 1983. Jag har hunnit gå igenom fotosättning, de första digitala scannrarna, desktop publishing, PageMaker, QuarkX-press, Acrobat, InDesign, Photoshop, triplex, quadroplex, arkoffset, rulloffset, trådbindning, limbindning, wire-o, klammerhäftning, ICC-profiler, color management, utskjutning, seglaminering, variabeldata, och mycket mer.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.