Lukas och Mikaela har plockat upp 10 000 kg plast på västkusten

Ända sedan de var små, har syskonparet, Mikaela och Lukas Julher, spenderat sina somrar på västkusten.
Med åren har de sett allt mer plast flyta i land kring deras smultronställen. Det är plastflaskor, plastpåsar, rep, handskar fiskenät och plastförpackningar i diverse olika färger och former.

Först undrade de varifrån allt detta kom, sedan beslutade de sig för att göra något åt saken. Då startade Lukas CleanSea som ett UF-företag, när de gick på gymnasiet. Och sedan bolaget blev ett AB är också Mikaela en del av det.

De ville skapa resurser för att kunna ge sig ut för att rensa vikar och klippskrevor från all plast de kunde se och nå.

För att få in pengar till detta, designade de ett armband som de säljer och de pengarna går direkt till verksamheten. När privatpersoner och företag betalar 159 kronor för ett armband, då plockar Lukas, Mikaela och deras kollegor upp 1 kg plast. Och nu har de plockat upp hela 10 ton!

Till en början skickades armbanden till beställarna i vadderade kuvert. Men snart insåg de att de ville göra försändelsen mer varumärkesanpassad och klimatsmart.

Creaprint fick förfrågan att skapa en postförpackning. Och efter lite designtekniska konsultationer enades vi om en design som passade. Det var då Lukas tittade allvarligt på mig och sa:
”- Du måste se till att förpackningen har så liten miljöpåverkan som möjligt.”

Budskapet kunde inte varit tydligare. Så det var bara att sätta igång med uppgiften.

Nu har Lukas och Mikaela använt förpackningarna i fyra månader och de har fått positiv respons från mottagarna som gillar att den är miljövänlig.

Det håller liksom ihop med hela CleanSeas verksamhet.

 

”Uttrycket, intrycket och det perfekta trycket!”

 

/Jonas

 

Om creaprint.se

Jag har jobbat i den grafiska industrins tjänst sedan 1983. Jag har hunnit gå igenom fotosättning, de första digitala scannrarna, desktop publishing, PageMaker, QuarkX-press, Acrobat, InDesign, Photoshop, triplex, quadroplex, arkoffset, rulloffset, trådbindning, limbindning, wire-o, klammerhäftning, ICC-profiler, color management, utskjutning, seglaminering, variabeldata, och mycket mer.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.