Medverkan i kundfilm

Det känns både hedrande och stort att få vara en del i kunders marknadsföring av sina produkter de gett oss i uppdrag att producera.

Bokningsbolaget som är ett av de företag som vi samarbetat längst i tid med har varit på besök i Turin för att medverka vid tryckintag för 2018 års katalog.
Då passade de på att göra en liten film om produktionen.
Du kan se den här>> torino-ny

Det är en relativt omfattande produktion och katalogen är en högst väsentlig del i deras verksamhet. Vi hjälper till med tryckning, bindning, adressering och distribution till deras cirka 20 000 olika mottagare runt om i Sverige.
Även om vår bit av produktionen är omfattande så är det ändå bara en liten del i hela processen för att få fram katalogen.
Anne Dalström som ansvarar för allt kommunikationsmaterial på Bokningsbolaget har hållit på i många månader innan med att samla in material från deras kunder, redigera texter, anpassa bilder, skapa layout och skapa tryckfärdiga original. Det är ett tidskrävande arbete och kräver noggrannhet då det finns tusen sätt att göra fel på, men bara ett att göra rätt.

Vid några tillfällen under åren har vi även blivit inblandade när de på något sätt velat utveckla katalogen, men för det mesta har Anne så bra koll att vi i stort sett bara bekräftar det hon frågar oss om.
Men det har också hänt att vi resonerat fram och tillbaka några gånger. Hela tiden sker det med respekt och i konstruktiv anda från bägge parter, av den enkla anledningen att vi har samma målsättning.

Alla texter i katalogen har skrivits av Ingela Engblom, Texting, på uppdrag av Bokningsbolaget. Det är texter som kan handla om bolaget, branschen, olika destinationer och kund case. Även här är det ett långt samarbete som ger ett bra slutresultat.

Det som vi noterat tillsammans, är att vi hela tiden lyckats krympa ledtiderna undan för undan. Och inför varje år märker vi att det uppstår färre störningar och felaktigheter, trots att processen går snabbare och snabbare.
Förmodligen har det att göra med att vi lärt känna varandra så pass bra att vi snart börjar tänka lika. Varje led i processen vet vad nästa led behöver för att det ska bli rätt. Och föregående led förstår tidigare leds situation.
Ett bra samarbetsklimat, helt enkelt.

Bokningsbolaget har funnits sedan 1984 och är ett framgångsrikt företag inom konferens och eventbranschen.  De hanterar ca 6 000 kunduppdrag per år och har fler än 5 000 leverantörer.
Deras 27 engagerade medarbetare har djup kunskap konferenstjänster i hela Sverige och runt om i hela världen.
På så sätt löser de alltid sina kunders mer eller mindre komplexa önskemål.
Och det är något vi som underleverantör också känner av. För Bokningsbolaget är allting möjligt och det är på sätt väldigt kul att samarbeta med dem.

Hur kommer det sig då att vi samarbetar så bra med framgångsrika företag?
Det har bara blivit så.

/Jonas

Om creaprint.se

Jag har jobbat i den grafiska industrins tjänst sedan 1983. Jag har hunnit gå igenom fotosättning, de första digitala scannrarna, desktop publishing, PageMaker, QuarkX-press, Acrobat, InDesign, Photoshop, triplex, quadroplex, arkoffset, rulloffset, trådbindning, limbindning, wire-o, klammerhäftning, ICC-profiler, color management, utskjutning, seglaminering, variabeldata, och mycket mer.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.