Klimatneutrala produktioner

Klimatneutral produkt

Jag vet inte om du tidigare läst min blogg, men här framgår det att jag är lite nördig när det gäller miljö och klimat. Det har i och för sig hängt med ett tag, men sedan Parisavtalet och Sveriges mål att bli fossiloberoende 2030 har jag blivit än mer engagerad.

Jag har full förståelse för att de allra flesta känner sig manade att välja den leverantör som ger  lägsta pris och därigenom bättre avkastning för företaget. Men det finns också de som tänker lite längre. Och i alla de fallen utgår det från ett personligt engagemang och även ett visst mått av nyfikenhet och en tro på att saker kan förbättras.

Därför vill jag ställa dig frågan hur just du tänker kring miljö och klimatpåverkan av dina tryckproduktioner, vad anser du det är värt att påverka klimatet och miljön mindre?
Och vad är ni beredda på att göra för att bidra till ett fossiloberoende Sverige 2030 (snart bara 12 år bort)?

Nu tar vi själva ytterligare ett steg mot en hållbar framtid. Det gör vi genom att vi hjälper er att få helt klimatneutrala produkter.
All produktion och alla uttag av naturens resurser påverkar klimatet på något sätt. Och det som blir kvar av klimatavtrycket efter produktionen och distributionen kan vi nu hjälpa er att kompensera för. Och på så sätt erhåller ni helt klimatneutrala produktioner.

Via vårt nya samarbete med South Pole Group kan vi hjälpa er att göra era produkter och om ni så vill, även er organisation, helt klimatneutrala. Det tänker vi kan vara värdefullt för er att kommunicera ut till era kunder och samarbetspartners.  Och i förlängningen är det helt nödvändigt om vi gemensamt ska klara klimatutmaningarna.

Vi utgår från FNs miljöprogram UNEPs definition av klimatneutralitet.

”Begreppet klimatneutral betyder att leva/verka på ett sätt som inte producerar något nettotillskott av växthusgaser. Detta ska uppnås genom att reducera den egna klimatpåverkan så mycket som möjligt och använda kompensation för att neutralisera återstående utsläpp.
Alla handlingsprogram är uppbyggda efter fyra grundstenar: beräkna, reducera, kompensera och kommunicera.”

SouthPoleGroup bild handlingsprogram
Källa: South Pole Gruop

 

Det fina i kråksången är att vi gör allt arbete. Ni kan  jobba vidare med det ni gör.
Ni kan sedan märka era produktioner med SouthPole Groups märkning. Med eventuell tilläggstext.

150921_Climate_neutral_product_RGB_SE

 

Med oss som en mer klimatsmart leverantör blir det då mer produkter och mindre kompensation för pengarna.
Och det tycker vi är smart, riktigt klimatsmart.

Är du nyfiken hur det går till?

Kontakta oss.

/Jonas

Förmågan att göra nytta genererar framgång.

Om creaprint.se

Jag har jobbat i den grafiska industrins tjänst sedan 1983. Jag har hunnit gå igenom fotosättning, de första digitala scannrarna, desktop publishing, PageMaker, QuarkX-press, Acrobat, InDesign, Photoshop, triplex, quadroplex, arkoffset, rulloffset, trådbindning, limbindning, wire-o, klammerhäftning, ICC-profiler, color management, utskjutning, seglaminering, variabeldata, och mycket mer.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.