Glad Påsk!

Glad Påsk 2 (2)

 

Påsk!

Påskdagen infaller som bekant den första söndagen efter första fullmåne efter vårdagjämningen.

Vårdagjämningen infaller alltid någon gång mellan 19-21 mars och det innebär således att påsken kan infalla någon gång mellan 22 mars – 25 april.

Påsken är den största kristna högtiden och firas till minne av Jesus död (Långfredagen), uppståndelse (Påskdagen) och de första mötena med den uppståndne (Annandag Påsk). Sättet att fira påsk skiljer sig i olika delar av den kristna världen. I norra Italien får t.ex. barnen stora chokladägg med olika överraskningar i. Medan vi här hemma använder oss av ägg tillverkade i papper/papp som vi fyller med diverse godis.

För egen del var påsken som barn förknippat med Kinapuffar, Ettöres-smällare, Tigerskott och ”Ryssar”. Med en tändsticksask i handen och fickorna fyllda med dessa smällare sprang jag och kompisarna omkring och gjorde diverse minidetonationer i lekparker och i några fall i elaka grannars brevlådor. Jag minns särskilt väl att jag vid ett obetänksamt tillfälle placerade en Kinapuff i ett modellbygge av AJ35 Draken som jag limmat ihop tidigare under vintern. Det var en mycket kort euforikänsla när planet sprängdes i bitar och en mycket längre känsla av ånger när jag insåg att sprängverkan var lite väl stor.

Nu för tiden ligger fokus under påsken mer på god mat och dryck och några dagars välförtjänt ledighet från jobbet. Då ska nämligen fritidshuset göras i ordning för vår- och sommarvistelse. Vattnet ska kopplas på, solcellerna ska kopplas in och stugan ska putsas och städas. Det är också under påsken som grillen åter tas fram och börja sprida rök med aptitretande dofter över nejden.

Jag vill passa på och önska dig och dina närmaste en riktigt Glad Påsk och några dagars skön avkoppling.

/Jonas

Om creaprint.se

Jag har jobbat i den grafiska industrins tjänst sedan 1983. Jag har hunnit gå igenom fotosättning, de första digitala scannrarna, desktop publishing, PageMaker, QuarkX-press, Acrobat, InDesign, Photoshop, triplex, quadroplex, arkoffset, rulloffset, trådbindning, limbindning, wire-o, klammerhäftning, ICC-profiler, color management, utskjutning, seglaminering, variabeldata, och mycket mer.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar