Ett mycket hedersamt uppdrag håller just nu på att färdigställas på tryckeriet i Turin.

Niclas Östlind, doktorand vid Akademin Valand i Göteborg, har som en del i sin avhandling skrivit två böcker om Svensk Fotohistoria. Material ur böckerna ska bli en utställning i Göteborg på Göteborgs Konstmuseum och Hasselblad Center och en separat utställning i Stockholm på Artipelag under våren.
Vi på Creaprint/STIGE har fått uppdraget att trycka och binda dessa två böcker.


Det här är en produktion som ställer höga krav på alla delar i kedjan. Alla svartvita bilder trycks i 4-färg och det vet alla som sysslar med grafisk produktion att bland det svåraste är att trycka neutrala gråskolor så att de håller sig jämna på alla sidor genom en hel bok.
Vi är också fullt medvetna om att även färgbilderna ställer höga krav på färgåtergivning och kontrast.
Därför är det extra viktigt att prepress har gjort sitt allra bästa för att säkerställa jämnheten genom hela produktionen. De som gjorde prepress denna gång var Elanders (Fälth&Hässler) och här visade det sig att de är så bra som ryktet säger. Mycket professionella och lätta att samarbeta med.

Tryckningen av de mer än 580 sidorna gjordes i en av våra arktryckpressar och tog två dygn att trycka. Niclas själv, tillsammans med formgivaren, Petter Antonisen och Anders Ekberg från Bokförlaget Arena var med på plats och övervakade varje intag. Och det var förvånansvärt få justeringar som behövdes göras, vilket känns otroligt tryggt och stabilt.

Till dessa två böcker gör vi också en box (kassett) i vilken en del av böckerna ska stoppas i. Sedan ska boxen krympplastas och slutligen transporteras med tåg till utställningarna och till kundens lager.

Vi är oerhört stolta att få varit delaktiga i detta projekt och önskar Niclas lycka till med disputationen och utställningarna. Vi önskar också Bokförlaget Arena lycka till med bokförsäljningen.

 

Förmågan att göra nytta genererar framgång.

/Jonas

Om creaprint.se

Jag har jobbat i den grafiska industrins tjänst sedan 1983. Jag har hunnit gå igenom fotosättning, de första digitala scannrarna, desktop publishing, PageMaker, QuarkX-press, Acrobat, InDesign, Photoshop, triplex, quadroplex, arkoffset, rulloffset, trådbindning, limbindning, wire-o, klammerhäftning, ICC-profiler, color management, utskjutning, seglaminering, variabeldata, och mycket mer.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar