Föreläsning bland unga grafiker

I förra veckan var jag inbjuden till en gymnasieskola i Örebro för att föreläsa om den grafiska processen.

Där mötte jag ett 30 tal unga människor, övervägande kvinnor, som har valt att jobba med form, kommunikation och marknadsföring i framtiden.
Min roll var att beskriva processen inom den grafiska industrin och förklara hur arbetsgången och ansvarsfördelningen ser ut. Kortfattat kan man säga att ansvaret följer med fakturan. Även om det i vissa fall kommer till diskussion hur och vem som ansvarar för vad.

Det enklaste sättet att se till att det inte blir tveksamheter är att ha en bra upphandlingsprocess och göra den skriftligen.

Jag själv lärde mig en massa i kontakten med dessa unga kreativa elever.
Bland annat att det dykt upp ett nytt yrke i kölvattnet av alla nya medier: Gränsnittsformgivare.
Mycket intressant och spännande.

Jag hoppas verkligen att ni som tar steget och utbildar er till ett kreativt yrke ska lyckas och trivas i ert framtida yrkesliv.

Framtiden tillhör den som är beredd att jobba för den!

/Jonas

Om creaprint.se

Jag har jobbat i den grafiska industrins tjänst sedan 1983. Jag har hunnit gå igenom fotosättning, de första digitala scannrarna, desktop publishing, PageMaker, QuarkX-press, Acrobat, InDesign, Photoshop, triplex, quadroplex, arkoffset, rulloffset, trådbindning, limbindning, wire-o, klammerhäftning, ICC-profiler, color management, utskjutning, seglaminering, variabeldata, och mycket mer.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar