Engagemang från kundens kund

 

Vad det känns härligt när man får respons från kundens kunder!
Häromdagen fick jag ett mail vidarebefordrat från en katalogkund som i sin tur fått ett mail från sin kund.
Denne frågade av vilken anledning katalogen inte är Svanen-märkt, men ISO 14001 certifierad, FSC, PEFC, märkt och om hon kunde lägga katalogen i pappersinsamlingen.

Jag svarade henne att Svanen är symbolen framtagen på initiativ från Nordiska rådet och kan bara användas när produkter produceras inom Norden. De certifieringar som vi har går till och med längre än vad Svanen gör.
I detta fall så finns ingen bättre lösning om man vill tänka klimatsmart. Våra tuffa certifieringar och vår solcellsenergi toppat med tågtransporter gör att vi undvikit att släppa ut mer 648 ton koldioxid i atmosfären till dags dato.

Givetvis kan du lägga katalogen i pappersåtervinningen. Det är just där den hör hemma när du läst eller använt katalogen.

/Jonas

Om creaprint.se

Jag har jobbat i den grafiska industrins tjänst sedan 1983. Jag har hunnit gå igenom fotosättning, de första digitala scannrarna, desktop publishing, PageMaker, QuarkX-press, Acrobat, InDesign, Photoshop, triplex, quadroplex, arkoffset, rulloffset, trådbindning, limbindning, wire-o, klammerhäftning, ICC-profiler, color management, utskjutning, seglaminering, variabeldata, och mycket mer.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar