Klimatneutrala Bokningsbolaget   

I januari levererade vi för elfte året i rad Bokningsbolagets Konferenskatalog (498 sidor A5) och återigen har en klimatneutral produktion landat hos deras kunder.

Kolofonsida 2017
Bokningsbolaget  har sedan 2009 strävat efter att göra företaget klimatneutralt. På senare år har de gjort det i samarbete med South Pole Group som hjälper företag och organisationer i deras arbete att nå klimatneutralitet och även klimatkompensera för de faktorer som trots allt ger lite klimatpåverkan.

Leif Bergström, vd på Bokningsbolaget, menar att detta har gjort företaget mer lönsamt även rent ekonomiskt. Det som började 2009 som en ren samvetsfråga i ledningen har nu visat sig vara en bra affär för hela organisationen. ”Vi har under åren hela tiden blivit bättre på att hushålla och få våra medarbetare med på tåget. Våra omröstningar i företaget om var klimatkompensationen ska investeras har varit en bra källa till resonemang kring klimat och hållbarhet som vi vet spritt ringar på vattnet”, säger Leif.” Vi jobbar också aktivt med att guida våra kunder som önskar klimatneutrala event och konferenser. Själva kompensationen står de själva för, vi hjälper dem ta reda på hur mycket de bidragit och därigenom hur mycket och var klimatkompenseringen gör mest nytta”, avslutar han.

Therese Wesström på South Pole Group är den person som hjälper Bokningsbolaget att beräkna sin klimatpåverkan bl.a. på den katalog vi producerar. ”Jag är riktigt imponerad av era solceller och tågtransporter, säger hon till mig när jag pratar med henne över telefonen. ”Vid GHG uträkningen blir det inte mycket de (Bokningsbolaget) behöver ytterligare kompensera för. Bara för en kortare biltransport från omlastningen från tågvagnen till leveransdressen samt det som tillverkningen av pappret åstadkommit”, avslutar hon.

Pengar som Bokningsbolagets klimatkompensation innebär har i år satsats i ett projekt för energieffektiva spisar för hushåll i Mali. Projektet bidrar till att bränsleåtgången blivit mindre genom effektivare förbränning, samt att utsläpp av både växthusgaser och hälsofarlig rök minskat radikalt. Ett projekt som inneburit stor förändring för de familjer som berörts.

Sedan Parisavtalet 2015 där FN:s länder enades om att stoppa temperaturhöjningen till max 2 grader så inser vi att vårt arbete varit helt rätt. Det känns bra att veta att vi gör vad vi kan, utifrån vår verksamhet och våra förutsättningar. Vi tar nu ytterligare ett steg i den riktningen, inspirerade av Bokningsbolaget.

Vi ska nu hjälpa fler kunder att beräkna sin klimatpåverkan och kompensera både för den produktion vi hjälper dem med och även för hela kundföretaget.
Inom kort lanserar vi genom ett nystartat samarbete mellan Creaprint/STIGE och South Pole Group en lösning som jag snart berättar mer om.

Vi ångar vidare…
Tillgången på alternativa jordklot,
har visat sig vara begränsad.

/Jonas

Om creaprint.se

Jag har jobbat i den grafiska industrins tjänst sedan 1983. Jag har hunnit gå igenom fotosättning, de första digitala scannrarna, desktop publishing, PageMaker, QuarkX-press, Acrobat, InDesign, Photoshop, triplex, quadroplex, arkoffset, rulloffset, trådbindning, limbindning, wire-o, klammerhäftning, ICC-profiler, color management, utskjutning, seglaminering, variabeldata, och mycket mer.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.