98% av förlagens intäkter kommer från pappersböcker

Bokboll Open Art Örebro
Bild från Open Art i Örebro, 2015. Foto: Jonas Jernberg

Pappersbokens ställning som inkomstbärare kan  lika gärna citeras rakt av från Mark Twain ”Ryktet om min död är starkt överdrivet”.

I Internet World’s artikel målas en tydlig bild av att e-bokens framfart har stagnerat. Och i Storbritannien och i USA har pappersbokens ställning stärkts. Enligt Svensk Bokhandel visar siffror att största ökningen sker bland unga och fackböcker ökade med 16,5% under 2014.
Det är glädjande nyheter för oss ”pappersnördar”.

Läs IW:s artikel här>>

Läs Svb:s artikel här>>

Försäljningen av e-böcker gjorde förra året en rejäl inbromsning.
Elib som är den största distributören av e-böcker i Sverige gick från en 63%-ig ökning 2013 till endast en 5%-ig ökning 2014.
Om detta är en trend som håller i sig vet ingen, utan det får framtiden utvisa. Det man kan konstatera är att på vissa områden tar det längre tid för ny teknik att ändra folks beteenden.

Gör som jag i sommar, läs en god bok och njut av ledigheten.
Det spelar ingen roll om det är från en läsplatta eller från papper, så länge ni läser.

Fortsatt trevlig sommar!

/Jonas

Om creaprint.se

Jag har jobbat i den grafiska industrins tjänst sedan 1983. Jag har hunnit gå igenom fotosättning, de första digitala scannrarna, desktop publishing, PageMaker, QuarkX-press, Acrobat, InDesign, Photoshop, triplex, quadroplex, arkoffset, rulloffset, trådbindning, limbindning, wire-o, klammerhäftning, ICC-profiler, color management, utskjutning, seglaminering, variabeldata, och mycket mer.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.