Inte bara förlag

Det känns lite unikt och en smula viktigt när man är delaktig i att ta fram en rejäl bok till en person som brinner för att göra sin egen bok. Och som gör det utan ekonomiskt stöd från varken förlag eller företag, utan helt ur egen ficka.

Bild Titicaca Omslag

Björn Ehrenroth har i bokform beskrivit sin resa i Västerled, tillsammans med sin vän Bernard Brelin, som de gjorde 1968. På den tiden hade varken Back-packers eller Äventyrsresor hunnit bli ett begrepp.
De tog sig via Island, Grönland till Alaska och därifrån ner till Sydamerikas västkust under en del mödor men med många nya upplevelser rikare.
Boken berättar i text och i bild hur de träffade spännande människor och djur under sin elva månaders resa. En fascinerande personlig beskrivning och med bilder som andas både en svunnen tid och historiska platser. Björn delar frikostigt med sig av möten med nyfikna vuxna och barnaskaror som nyfiket ville veta vilka de var och hur de ibland fick skydda sin mat från både vilda hundar och betydligt mer skräckinjagande bestar. Han beskriver också när de en gång blev sjuka och fick stark medicin som förmodligen inte skulle passerat läkemedelsverkets nålsöga. Äventyren och mötena i boken är många.

Detta är en dagbok fast i betydligt större format och mer påkostad.
Boken är på 248 sidor i formatet: 225 x 285 mm och är tryckt av STIGE, i Turin.

Tack Björn för förtroendet att få hjälpa dig.

Och du som är lite äventyrslysten och vill få veta hur det en gång var att resa långt från upptrampade stigar och chartermål, ska läsa den här boken.
Du kan beställa den direkt av Björn: behrenbild@live.se

/Jonas

 

Om creaprint.se

Jag har jobbat i den grafiska industrins tjänst sedan 1983. Jag har hunnit gå igenom fotosättning, de första digitala scannrarna, desktop publishing, PageMaker, QuarkX-press, Acrobat, InDesign, Photoshop, triplex, quadroplex, arkoffset, rulloffset, trådbindning, limbindning, wire-o, klammerhäftning, ICC-profiler, color management, utskjutning, seglaminering, variabeldata, och mycket mer.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar