Kokkonst

I dagens nummer av DI Weekend kan jag läsa en recension av en av våra senaste tryckproduktioner. Vi fick förtroendet av Terroir Förlag att producera Sayan Isakssons egna kokbok: Diversions. STIGE tryckte och band boken och prepressanpassningen gjordes på TMG Sthlm. Vårt utprovade arbetsflöde innebar att produktionens resultat blev så här bra. Pappret, Fedrigoni, med en vattenbaserad dispersions-lack skapade en speciell taktil känsla i inlagan.
Vi lyckades därigenom bibehålla fotografens och formgivarens önskemål och införlivade deras förväntningar.

Diversions är en hybrid mellan kokbok och fotobok som enligt DI ”speglar den estetik som blivit stjärnkocken Sayam Isakssons signum.”

Vi tackar Thorbjörn på förlaget för förtroendet och tackar alla inblandade för ett bra utfört hantverk.

Jag citerar inledningen i artikeln: ”Det brukar heta att man äter även med ögonen”. Vilket jag definitivt håller med om.

Uttrycket, intrycket och det perfekta trycket.

/Jonas

Om creaprint.se

Jag har jobbat i den grafiska industrins tjänst sedan 1983. Jag har hunnit gå igenom fotosättning, de första digitala scannrarna, desktop publishing, PageMaker, QuarkX-press, Acrobat, InDesign, Photoshop, triplex, quadroplex, arkoffset, rulloffset, trådbindning, limbindning, wire-o, klammerhäftning, ICC-profiler, color management, utskjutning, seglaminering, variabeldata, och mycket mer.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar