Avsmältningen i Arktis större än någonsin

 

Nu är det inte bara det råa regnvädret som gör att jag ryser. Jag läser i dagens Aftonbladet att förklaringen till att norra Europa fick en så kall och blöt Juli (den blötaste på 200 år) och att Nordamerika fick den torraste och varmaste någonsin beror, enligt forskarna på jetströmmens förlorade kraft och förskjutning. Vilken i sin tur beror på avsmältningen av is i Arktis, som beror på klimatförändringen som kommer av vår användning av fossila bränslen. Trots att vi vetat detta i 20 år så har Sveriges utsläpp av koldioxid ökat istället för minskat.

Läs artikeln>>

Nu är det hög tid att ställa sig själv frågan: Vill jag att detta ska fortgå eller ska jag ta ansvar för att göra något aktivt för vår gemensamma framtid?

Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Ingen kan bestämma det bättre än du själv.

Vi använder Solenergi för att trycka böcker och kataloger och levererar dem sedan med elektrifierad järnväg.

/Jonas

Om creaprint.se

Jag har jobbat i den grafiska industrins tjänst sedan 1983. Jag har hunnit gå igenom fotosättning, de första digitala scannrarna, desktop publishing, PageMaker, QuarkX-press, Acrobat, InDesign, Photoshop, triplex, quadroplex, arkoffset, rulloffset, trådbindning, limbindning, wire-o, klammerhäftning, ICC-profiler, color management, utskjutning, seglaminering, variabeldata, och mycket mer.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar